31 maart - 21 april 2009: 21 dagen Provence

Week 1 - Week 2 - Week 3

Dinsdag, 14 april 2009
Een tegenslag: ik breek s'morgens mijn brilmontuur. Ik heb wel een reserve bril bij me, maar die is al zo een 4 jaar afgedankt: het is precies dat ik zat ben als ik der doorheen kijk. Vandaag wordt het maar een lummeldag. Via Gémenos naar Aubagne waar een lieve optieker mijn bril gratis repareert. In Allauch zoeken we naar de molens en vinden ze na een rit door hele smalle straatjes aan de parking des Moulins. Via Gardenne gaat het naar Aix-en-Provence. We overnachten in Gréasque. Mooie ruime camperplaats (infeite kan men er op drie terreinen staan) in de schaduw van een mijnschacht. Vanop de rand zie je de tafelberg St.-Victoire die Cézanne zo een 60 maal schilderde.

Afgelegd: 88 km

Meer foto's van DAG 15: KLIK HIER

Woensdag, 15 april 2009
We worden wakker met prachtig weer. We hebben onze ronde tot nog toe wat druk gemaakt en willen enkele dagen uitrusten. Daarom nemen we de (misschien gekke) beslissing: terug naar Carro aan de Middellandse Zee. Maar daar aangekomen ondervinden we dat het hier twee pullen frisser is en we begrijpen dat de felle wind hier de surfers moet aantrekken. We wandelen richting Etang de Berre tot praktisch onder de stinkende pijpen van de chemische industrie. Een uur heen en iets meer dan een uur terug want nu moeten we  tegen de wind in lopen.

Afgelegd: 68 km

Meer foto's van DAG 16: KLIK HIER


Donderdag, 16 april 2009
Het zonnetje is weer van de partij en ik trek naar de vismarkt: daar is er geen vis te koop want de vissers zijn deze nacht niet uitgevaren wegens felle storm.
Om 10 uur doe ik een tweede poging en nu liggen de vissen te spartelen op het ijs: verser kan je ze niet kopen. We volgen vanaf de camperplaats de witrode aanduidingen van de grote routepaden. Door het dorp, langs de baai naar het zandstrand van La Couronne. Van hier stappen we over de rotsen tot iets voorbij de vuurtoren. Dezelfde weg terug. Aan het marktje in Carro hangt een bord met de mededeling dan het morgen mauvais temp zal zijn.


Afgelegd: 0 km

Meer foto's van DAG 17: KLIK HIER


Vrijdag, 17 april 2009

Weer het zonnetje in de lucht en weinig wind deze morgen. Wandeling naar de bakker en dan gewoon in het zonnetje genieten. We willen in de namiddag vertrekken naar de Lubéron, maar onze buurvrouw raadt ons dat af omdat iedereen in het weekend naar huis rijdt. Om half drie vertrekken we toch naar Fontaine-de-Vaucluse. We zetten ons vlak aan de Sorgue en maken nog een avondwandeling naar het dorp.

Afgelegd: 120 km

Meer foto's van DAG 18: KLIK HIER


Zaterdag, 18 april 2009
 
Lekker geslapen deze nacht. Na het ontbijt vertrekken we langs de rivier naar het dorp. Aan de place de la Couronne gaat het links bergop richting bron van de Sorgue die daar uit de berg komt. Onderweg lijkt het een beetje Scherpenheuvel met al de kraampjes. In de namiddag zetten we ons aan de rivier in het zonnetje.


O km afgelegd vandaag

Meer foto's van DAG 19: KLIK HIER

Zondag, 19 april 2009
In de voormiddag nog maar eens naar het dorp: kennismaken met het museum voor Petrarca. Op de rivier is er een kayakwedstijd. Om 13 uur zijn we terug met een lekker brood onder de arm. Op de parking voor bussen en mh's stromen de dagjestoeristen toe. Ze wringen zich met hun auto's tussen en zelfs achter de mh's. Het is onze laatste dag als “toerist”: morgen gaat het richting België. Later beslissen we nog om de nacht in Vaison-la-Romaine door te brengen. De cc-plaats ligt nat beregend, maar we hebben wel een mooi zicht op de Ventoux. Zijn top ligt er zelfs nog besneeuwd bij.


Afgelegd:52 km

Meer foto's van DAG 20: KLIK HIER
Maandag, 20 april 2009
 

We vertrekken om halfnegen onder een stralende zon. We besluiten maar de tolwegen te nemen om het vlug vooruit te laten gaan. In Contrexeville gaan we van de autoweg en beginnen een tocht langs omleidingen en route barrée en nog maar eens een déviation op zoek naar de camperplaats in Certilleux. Uiteindelijk kunnen we ons boven voor de kerk op een fotogeniek plekje installeren. Het wordt nog de mooiste avond van allemaal: zon en een staanplaats met een wondermooi uitzicht.

Afgelegd: 562 km

 

En dinsdag, 21 april 2009 gaat het naar huis.

Afgelegd die dag: 456 km

Week 1 - Week 2 - Week 3


© G. Nijs